30. srpna 2010
Levandulové sušenky (Petits sablés a la lavande)
26. srpna 2010
Provensálský kečup (Ketchup a la provencale)
23. srpna 2010
Provence - Škola provensálské kuchyně
Tato úžasná kniha vyšla již koncem loňského roku a po dlouhém rozhodování jsem si ji letos na jaře koupila a musím přiznat, že mě vtáhla do děje a už mě nepustila. Na 355 stranách vám představí šéfkuchař - mistr provensálské kuchyně - Gui Gedda ingredience a provensálskou kuchyni ve formě týdenního kurzu vaření. Recepty jsou zpočátku velmi jednoduché a až dojdete k nedělnímu menu budete už mistry této kuchyně. Možná to trochu zlehčuji, ale pro mě je tato kuchařka úžasným zdrojem inspirací a dobrého jídla. Vaří se z čerstvých surovin a právě léto nabízí možnost tyto recepty vyzkoušet.
Ráda se s vámi podělím o dobroty, které jsem zatím vyzkoušela. A tak se brzy můžete těšit na Ketchup a la provencale, Petits sablés a la lavande, Beignets de courgettes ...
16. srpna 2010
11. srpna 2010
Cuketové léto

9. srpna 2010
Můj malý medvídek ...



... medvídek mého dětství, kterého jsem si ušila jako malá desetiletá holka. Jenom si pamatuji, že podle předlohy v časopise jsme si s kamarádkou ušily každého svého medvídka. Šicí stroj nebyl a tak pěkně všechno ušít v ruce. Vím, že není dokonalý, ale mě se i po těch letech líbí a jsem ráda, že se mi uchoval jako vzpomínka na krásné bezstarostné časy dětství.
4. srpna 2010
Moje první výhra v soutěži



