23. srpna 2010

Provence - Škola provensálské kuchyně






Tato úžasná kniha vyšla již koncem loňského roku a po dlouhém rozhodování jsem si ji letos na jaře koupila a musím přiznat, že mě vtáhla do děje a už mě nepustila. Na 355 stranách vám představí šéfkuchař - mistr provensálské kuchyně - Gui Gedda ingredience a provensálskou kuchyni ve formě týdenního kurzu vaření. Recepty jsou zpočátku velmi jednoduché a až dojdete k nedělnímu menu budete už mistry této kuchyně. Možná to trochu zlehčuji, ale pro mě je tato kuchařka úžasným zdrojem inspirací a dobrého jídla. Vaří se z čerstvých surovin a právě léto nabízí možnost tyto recepty vyzkoušet.

Ráda se s vámi podělím o dobroty, které jsem zatím vyzkoušela. A tak se brzy můžete těšit na Ketchup a la provencale, Petits sablés a la lavande, Beignets de courgettes ...

8 komentářů:

  1. Teda Jitu, nedávno jsme si v Dittou psaly, že je hrůza konverzovat o dobrém jídle kolem půlnoci...Budu statečná holka, do lednice nepůjdu, báječně jsem si u tebe početla a těším se na ty francouzské dobrůtky.
    Dobrou noc, zdravím Helena

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Jituš,
    no páni!!! To zní lákavě a těším se, že se s námi podělíš o nějaké recepty!!!
    Tak krásné vaření a BON APPETIT!!!
    Jarka

    OdpovědětVymazat
  3. JITUŠKO , KRÁSNÁ KNÍŽKA .PŘEJI HODNĚ ZDARU PŘI PEČENÍ ,SMAŽENÍ A VAŘENÍ . DOBRÉ CHUTNÁNÍ .
    BOHDA

    OdpovědětVymazat
  4. ahojky...tak ta knizka vyzera ozaj super..budem rada ak sa podelis s nami o zazitky z varenia..:)

    OdpovědětVymazat
  5. Ahojky Jituš,

    teda, už obal vypadá parádně. Určitě tam je dosti zajímavého čtění.

    Už se těším, až nějaký ten receptík představíš.

    Pohodový den. Eva

    OdpovědětVymazat
  6. Jituš, knížka vypadá skvěle. Úplně jsi mne nahlodala :)
    Už se nemůžu dočkat jak se podělíš o zážitky s vařením ;)
    Krásný den a hezké vaření
    Eva

    OdpovědětVymazat
  7. Jů, už se moc těším na recepty :o)

    OdpovědětVymazat
  8. Judith, slintám nad receptami! Ďakujem, že sa s nami o ne delíš, chystám sa na kečup, máme spústu paradajok a so sušením som ďaleko nezašla (spotreba elektriny z rúry ako blázon :-)).
    Levanduľové kekse tiež vyzerajú skvelo. Príjemné varenie Ti prajem. L

    OdpovědětVymazat