4. dubna 2010

Velikonoční nádivka

10 rohlíků nakrájených na kostičky, 7 vajec, 100 ml mléka, 100 ml smetany ke šlehání, sůl a pepř, muškátový oříšek, 520 g uzeného bůčku (už převařeného, vakuovaného) 2 lžíce másla nebo sádla + na vymazání formy, 1 velká hrst petrželky nasekané nadrobno, 2 hrsti čerstvých kopřiv nasekaných nadrobno, 1 lžíce nasekané pažitky, 1/2 lžičky prášku do pečiva.

Rohlíky dejte do větší mísy a pak je přelijte směsí vajec prošlehaných s mlékem, smetanou, solí, pepřem a špetkou nastrouhaného muškátového oříšku. Rohlíky by měly tekutinu krásně nastát.
Bůček nakrájejte na kostičky a opečte na sádle či másle, nechte zchladnout a pak přimíchejte k rohlíkům. Nakonec přidejte nasekané bylinky a prášek do pečiva a promíchejte. Nádivku přendejte do formy vymazané máslem. Pečte v troubě vyhřáté na 200 st. C dozlatova a dokřupava. Doba pečení cca 30 minut.

Dle Apetitu č. 4/2010, rozpis pro 4 osoby (dle mé zkušenosti pro 6 osob).

3 komentáře:

  1. šmankoooootéééé áách áách, se oblizuju a sliny mi tečou...ňamky ňamky. Vypadá to famózně!

    OdpovědětVymazat
  2. paráda :) taky jsem pekla, ale letos se mi moc nepovedla :(( ta Vaš vypadá úžasně. Krásný večer M.

    OdpovědětVymazat
  3. Vypadá úžasně, určitě už není ani kousek, že.A beránek je taky krásný. Moóóc děkuji za oceněné´. Krásný nový týden Andy

    OdpovědětVymazat