29. června 2011

Jahodové tartelette

Čas jahod pomalu končí a z posledních malinkých jsem připravila moučník jahodové tarteletky, což jsou malé jahodové dortíky. Konečně jsem mohla využít formičky, které jsou určeny přímo na ně, zakoupené na jaře v Tchibo obchodě. Na těsto budeme potřebovat:

260 g hladké mouky, 180 g másla, 3 - 4 lžíce studené vody, 1,5 lžíce krupicového cukru, špetka soli.

Z mouky, cukru, soli a másla uděláme drobenku a postupně přidáváme vodu a uhněteme těsto, které dáme vychladit do ledničky. Potom ho rozdělím na čtyři díly, vyválíme, dáme do formiček a vytvarujeme zvýšený okraj. Pečeme na 220 st. C cca 18 minut. Po vychladnutí plníme dortíky dle vlastní fantazie. Já jsem použila náplň z pudinku: 1/2 l mléka, 1 a půl sáčku vanilkového pudinkového prášku, 5 lžic moučkového cukru a trochu rumu. Naplníme dortíky, ozdobíme jahodami a dáme vychladit.
Určitě vyzkouším i další varianty třeba s rybízem, borůvkami nebo malinami.

10 komentářů:

  1. Mňam, úžasné... Škoda že je jahodová sezona krátká, klidně bych ji prodloužila :).
    Hezké letní dny! M

    OdpovědětVymazat
  2. Taková dobrota!!!
    Jituško, hned bych ochutnala :o))
    Moc krásnéééé fotečky!
    Přeji hezký den!
    Soňa

    OdpovědětVymazat
  3. Jitu,
    to je mňamka!! :o))
    Děkuji za recept!!
    Ten se bude určitě hodit teď na léto a různé ovoce!!
    měj se moc hezky
    a krásné léto ☼
    Jarka

    OdpovědětVymazat
  4. Mńáááám, vypadá to (a jistě i chutná) úžasně a výšivka je krásná!Jahůdky taky už jen paběrkuji :)

    OdpovědětVymazat
  5. Jitka, to je mňamka mňamózna! A krásne jahôdkovo dotvorená:)Gabi

    OdpovědětVymazat
  6. Jituško, to je tedy dobrota! Mám pár stáleplodících jahod a tak myslím, že si tu tvoji mňaminku dáme! Spojení jahod s vanilkovým krémem úplně miluju!
    Krásný večer, zdravím Helena

    OdpovědětVymazat
  7. To je lákadlo,takové chutovky,já a moje rodina budeme jak koule....to je jasné,že to vyskouším,vyšíváníčko moc hezké, italské a to mám ráda, Daja.

    OdpovědětVymazat
  8. Úplně se mi sbíhají sliny. Škoda, že už jahody skončily, ale určitě vyzkouším s jiným ovocem.

    OdpovědětVymazat
  9. Úplně cítím vůni "patisserie".
    Moc útulný blog, určitě se zase příjdu podívat.
    Na brzkou
    Lezarts

    OdpovědětVymazat
  10. JITUŠKO, DĚKUJI ZA RECEPTÍK.
    KRÁSNĚ VYFOCENÁ DOBRŮTKA.
    PŘEJI HEZKÝ DEN A POHODOVÉ PRÁZDNINY.
    BOHDA

    OdpovědětVymazat