2. května 2010

Nákyp z cukety


500 g cukety nastrouhané nahrubo, 15 dkg nastrouhaného sýra, 15 dkg uzeného nakrájeného na kostičky (věšinou nedávám), 1 velká cibule nakrájená nadrobno, 4 stroužky česneku, 4 žloutky, bílky ušlehat a dát nakonec, 1 prášek do pečiva, 20 dkg polohrubé mouky, 1,5 dcl oleje, sůl, pepř, majoránka a oregano
Vše se smíchá dohromady, dávám hodně majoránky a oregana. Péct při 175 st. C dorůžova. Je dobrý jak teplý, ale ještě ho mám raději studený s chlebem a hořčicí. U nás jsme si ho oblíbili jako jídlo na výlety.

3 komentáře:

  1. Jitko tohle vyzkuším hned jak ulovím cuketu :o) vypadá to moc chutně

    OdpovědětVymazat
  2. Milá Jitko, taky ho v létě (když se cukety urodí) peču, recept mám skoro stejný. Manžel ho miluje, studený, nebo teplý...
    Pěkný večer, zdravím Helena

    OdpovědětVymazat
  3. Jituško, nákyp vypadá výborně! Přidávám se k Aranel, jakmile koupím cuketu, určitě ho vyzkouším, děkuji za recept, už si píšu :o)
    Hezký den, Martina

    OdpovědětVymazat