Za keltskými palačinkami do Botanicusu

Dnes jsem dělala pohankové palačinky podle receptu, který jsem získala, když jsme byli poprvé na výletě v Botanicusu v Ostré u Lysé nad Labem. Pro ty, kteří toto místo neznají - jedná se o historickou vesnici řemesel a umění s ukázkami tradičních řemesel dráteníka, hrnčíře, provazníka, mýdlaře, svíčkaře či papírníka. Jedná se o nově vybudované stavby na bývalé skládce. Od počátku fungování firma usilujeme o spojení tří základních principů: ekologického pěstování kvalitních surovin, následné zpracování a prodej vlastních výrobků. Na vesnici plynule navazují zahrady ať už klášterní, orientální, bílá, přírodní, zeleninová, ovocné sady či bludiště a labyrinty. Také se zde pravidelně pořádají historické slavnosti s různou tématikou - tržiště plné kejklíčů, den koně, den středověké kuchyně, čajový obřad, slavnost sokolníků a mnohé jiné . Více informací je na http://www.botanicus.cz/. Mám toto místo moc ráda, zejména klášterní zahradu s bylinkami, ta mi přímo učarovala. Nakupuje se zde za místní měnu groše a v hodovně prodávají pravé pohankové keltské palačinky. Doma jsou taky dobré, ale v Botanicusu je k tomu ta pravá atmosféra. Letos už máme naplánovaný výlet, moc se těšíme nejen na vesnici a zahrady, ale i na palačinky.








Komentáře

  1. Moc zdravím, potěšilo mně malé nakouknutí do Botanicusu.Jednou jsem v tv viděla to mateřídouškové sedátko, ale to jsem neměla kde jej realizovat, teď mám místa dost a doufám, že na něj dojde.Máte moc pěkný blog a vyšívání, dovolím si dát odkaz na svůj :o) Mokopa

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuji za návštěvu. Já k Vám chodím moc ráda a je to vždy pohlazení po duši. Máte skvělé nápady a moc se mi líbí atmosféra u Vás. Jitka

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

♥ Záložky ♥ Amore ♥

Špulky a knoflíčky

Časopis Venkov & styl

Houpací koníčci