25. února 2016

Vintage linen jehelníček


Tvoření s trochou nostalgie a lnu ...


Jehelníček jako ze staré truhly - originální a "zašlý vzhled",
se vzpomínkou na staré časy.






Pokud se vám líbí, najdete ho v mém obchůdku.


Hezké poslední únorové dny !!!

22. února 2016

Matějská ...


P O U Ť


Má tradici několik století a letos slaví 421. výročí.
Slavnou se stala proto, že byla první jarní poutí v Praze,
oslavou svátku sv. Matěje 24. února.
Matějská pouť je rovněž první jarní poutí v Evropě.


Pro naši rodinu to byla premiéra
a protože nám začaly jarní prázdniny,
tak byl o důvod více ji navštívit.


Můžete jít na 
120 atrakcí z Čech, Holandska 
a dalších států Evropy.


Ruské kolo:


Řetízkový kolotoč ve výšce 50 metrů:



Horská dráha:


Hydraulická megaatrakce Sound Maschine:


A to nejlepší na závěr TOWER.
Stoupáte do výšky 90 metrů,
chvíli se nahoře otáčíte a kocháte se krásným výhledem ...
a potom volným pádem dolů.


Tyto atrakce jsme neabsolvovali
a popravdě nepřežila bych ani jedinou.
Jen jsem s údivem pozorovala odvážlivce,
kteří dobrovolně a s nadšením na takové atrakce jdou.


Naštěstí je dcerka malá a tak jí stačily jen dětské atrakce.


Mějte hezký poslední únorový týden a má přijít opět zima !!!



18. února 2016

Víno a růžičková kapustička


... jsou věci, které se k sobě moc nehodí,
ale může z těchto dvou "surovin" a ještě dalších
vzniknout moc dobrá polévka.
V zimním období je naše nejoblíbenější
a jmenuje se

BAVORSKÁ KAPUSTIČKOVÁ POLÉVKA


Recept na rychlou a dobrou polévku je
podle loňského (2015) lednového Apetitu:


1 kg očištěných růžičkových kapustiček uvaříme v osolené vodě cca 12 minut (já používám parní hrnec) a zchladíme studenou vodou. V hrnci opečeme cibuli na másle dosklovita, přidáme 1 lžičku sušené majoránky, 1/2 lžičky kmínu (dala jsem mletý), zalijeme 50 ml bílého vína a necháme odpařit. Přilijeme 750 ml zeleninového vývaru a 250 ml smetany ke šlehání. Přivedeme k varu a vaříme 8 minut. 
Část vařených kapustiček nakrájíme a odložíme a zbytek rozmixujeme do polévky. Osolíme, opepříme a ochutíme muškátovým oříškem. Přidáme odložené nakrájené kapustičky a polévka je hotová. 



Minulý víkend jsme k této polévce měli 

ŠKVARKOVÉ BANKETKY

 z letošního lednového čísla časopisu Krásný venkov.



Dělala jsem je z poloviční dávky (cca 40 kusů) a recept je tady:


Mějte hezké dny.

O víkendu a začátkem týdne nás čeká opět jaro !!!


14. února 2016

Zamilované záložky ♥


Záložku s balonkem jsem vyšívala vloni
 a možná si ji pamatujete.

Letos jsem vyšila podobnou s andělíčkem ...


Jsou to malé drobnosti, které udělají čtení půvabnější.



Na ozdobu jsem použila kovové srdíčko
a dřevěný korálek.




Přeji vám krásné únorové dny

9. února 2016

Přívěsek na klíče ...


... nemusí být jenom kovový, ale třeba i látkový
s výšivkou písmenka ozdobeného .



Naše pravidelné blogerské setkání jsme měly už v lednu,
ale chtěla jsem, aby dáreček pro holky 
měl trochu nádech "Valentýna".



Věřím, že se povedlo a přívěsek udělal radost.
 Je to malá drobnost, které třeba udělá den veselejší.


Hezké dny 

2. února 2016

Jehelníček 100% cotton


Šití jehelníčků mě asi nikdy nepřestane bavit.

Vždycky je to pro mě výzva,
aby byl jiný než ostatní, které jsem vytvořila.


U tohoto jehelníčku nejdříve vznikla výšivka,
potom následovalo dlouhé hledání
vhodné kombinace látek
a nakonec nápad
využít kousky okrajů látek s nápisy a značkami.


A z toho všeho vznikl jehelníček
100% COTTON.





Mějte krásné nyní skoro jarní dny !!!